Bel ons 06- 472 461 14 · info@kijkwijzercoaching.nl

Ouders en kinderen

Het opgroeien van kinderen brengt veel met zich mee, zowel voor kinderen zelf alsook voor hun ouders. De basis hierin is een goede relatie en veilige binding. Veel ouders kunnen hun kinderen hierin voorzien. Toch is ouderschap één van de dingen waar mensen het meest onzeker over zijn, twijfelen, zich bekritiseert of onder een vergrootglas voelen. Dat is logisch; je bent erg kwetsbaar op het gebied van je kinderen.

Soms laten kinderen gedrag zien wat je niet begrijpt, en waarom doen ze dat dan? Zit daar iets achter of hoort het gewoon bij het kind? Soms worstel je met je eigen emoties die heftig kunnen opkomen in interactie met je kind. En hoe reageer je dan op de juiste manier?

De coaching binnen het gezin is gericht op het versterken van de relatie tussen ouder(s) en kind. Gedrag (van zowel ouder als kind) is onlosmakelijk verbonden aan behoeften. We gaan op zoek naar de behoeften achter dit gedrag en zoeken naar de manier van omgaan en opvoeden die daarbij past. Daarin maak je bewuste keuzes, vanuit kennis en kennen. We denken na over welke dingen we tegen onze kinderen zeggen en welke dingen niet, over hoe we grenzen aangeven en wat we in de opvoeding belangrijk vinden.

Aanbod:

Beeldcoaching: keuze tussen zelf beelden maken thuis of coach komt observeren, gevolgd door begeleidingsgesprek. We starten aan de hand van jullie/jouw hulpvraag en gaan vanuit die vraag verder onderzoeken. Het aantal begeleidingsmomenten is nader overeen te komen.

Begeleidingsgesprekken: We starten aan de hand van jullie/jouw hulpvraag en gaan vanuit die vraag verder onderzoeken. Het aantal begeleidingsmomenten is nader overeen te komen.

Thema-bijeenkomst: Het is mogelijk om Nelleke uit te nodigen voor een workshop rondom een opvoedkundig thema. Lees hier reviews van mensen die bij een avond over hechting en vertrouwen zijn geweest. Het onderwerp en de inhoud van de workshop worden in overleg nauwkeurig afgestemd.

Klik hier voor het  contactformulier of bel 0647246114.