Bel ons 06- 472 461 14 · info@kijkwijzercoaching.nl

Teams en communicatie

Herkenbaar?

  • Je kent het wel, zo’n vergadering waarin een aantal mensen (vaak dezelfde personen) reageren en zich uitspreken, maar veel mensen niet. In de wandelgangen wordt echter genoeg gesproken met elkaar.
  • Binnen het team is groepsvorming ontstaan en wel op zo’n manier dat het invloed heeft op de sfeer.
  • Je hebt een gezellig team, maar er is weinig binding met elkaar. Onder de oppervlakte spelen er misschien dingen die wel voelbaar zijn maar niet uitgesproken worden.
  • Er zijn veel veranderingen in het team geweest en dit heeft invloed op het leven en werken met elkaar.
  • Ontwikkelingen op het gebied van werk vragen ander gedrag van mensen dat wat ze eerder deden, maar duurzaam veranderen blijkt lastig…

Waar verschillende mensen bij elkaar komen met een gemeenschappelijk doel (werk) komt er veel afstemming kijken. Een team is dynamisch en constant aan beweging en verandering onderhevig. Wat heeft dit team nodig om te groeien? Op welke manier communiceren we met elkaar en wat valt daarin te verbeteren? Voelt ieder teamlid zich gewaardeerd? Hoe zorgen we dat de communicatie open, helder en respectvol wordt en blijft?

Aanbod

Allereerst is er een intakegesprek waar de vraag of wens aan bod komt. Daar stemmen we de teambijeenkomst(en) op af. Aan de hand van de modellen uit de Transactionele Analyse nemen we het team en de communicatie onder de loep en leren we ons uitspreken vanuit de basishouding ‘ik OK, jij OK’. We oefenen helder communiceren, gericht op duidelijkheid en afstemming.

Het aantal teambijeenkomsten stemmen we af. Dit kan kortstondig zijn of een langduriger traject.

Klik hier voor het  contactformulier of bel 0647246114.