Bel ons 06- 472 461 14 · info@kijkwijzercoaching.nl

Wie ben ik?

18

KijkWijzer coaching is in 2012 ontstaan uit de passie voor ontwikkeling en onderwijs. Nelleke Herrewijnen (eigenaar) is coach, adviseur en onderwijsliefhebber. Als iets haar aandacht heeft wil ze er meer over weten en duikt ze er vol in. Zo heeft ze door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan op veel verschillende gebieden binnen onderwijs, coaching en opvoeding.
Op dit moment begeleidt ze basisonderwijsteams in het verbeteren van hun onderwijs, coacht mensen in de zoektocht van het leven, leidt intervisie en organiseert met regelmaat een thema-avond over opvoeding. Lees hier reviews van deelnemers. Daarnaast doet ze af en toe invalwerk op de school waar haar kinderen naartoe gaan.

De weg naar KijkWijzer

Nelleke is haar loopbaan begonnen als leerkracht in het basisonderwijs en heeft die jaren gebruikt om zich te bekwamen in leer- en leefklimaat in de klas, waarna ze leerkrachten ging (beeld)coachen op interactie en didactiek. Van daaruit kwam het onderwijsadvies op haar pad en nu begeleidt ze schoolteams die zich willen ontwikkelen tot goede pedagogen en bewust bekwame leerkrachten. Hoge betrokkenheid bij leerlingen en activerend lesgeven door leerkrachten zijn haar stokpaardjes waarmee ze anderen inspireert en enthousiasmeert.

Omdat ook individuele en innerlijke processen van de mens hierbij een grote rol spelen werd Nelleke daar nieuwsgieriger naar en volgde een coachopleiding in de Transactionele analyse. Dit is een waardevolle aanvulling, zowel voor haar persoonlijke ontwikkeling als door de kennis en vaardigheden die ze daar opgedaan heeft. Sindsdien coacht ze ook mensen in de zoektochten van het leven en dit doet ze het liefst al wandelend in de natuur.

Motto en visie

‘Communiceren vanuit verbinding’ is het motto van KijkWijzer coaching. Goede communicatie is de oplossing voor veel vraagstukken. En is de communicatie verbindend, dan geeft het vaak ook voldoening. Verbinding is een stevige basis voor goede communicatie. Er is afstemming, je komt nader tot de ander en er ontstaat begrip en ruimte. Verbinden met iemand doe je door op zoek te gaan naar het hart van de ander, door de ander echt te zien. Hierbij blijf je trouw aan wie je zelf bent en sta je in je eigen autonomie en kracht.
Dat vraagt een open en nieuwsgierige houding naar zowel jezelf als naar de ander toe. Wat denk en voel je bij jezelf? En wat zie en ervaar je bij de ander? Welke mentale beelden en verwachtingen zitten daarachter? Op basis waarvan trek je conclusies?
Als dit inzichtelijk wordt, kun je gedrag erop afstemmen. Het vergroten van kennis en oefenen van (nieuwe) vaardigheden speelt een rol in het ontwikkelproces.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bel dan 0647246114 voor een vrijblijvende kennismaking of vul hier het contactformulier in.